Ervaringen met Crescenda


Met drie collega muziektherapeuten een dag lierles bij Cornelia. Werkvormen, improvisatie en stukje techniek; maar vooral veel zelf ervaren van de invloed van deze mooie snaarinstrumenten op lijf en geest.

Cornelia zorgt voor een ontspannen sfeer waarin ze een ieder op 't gemak stelt. Dit geeft ruimte om te kunnen onderzoeken en leren. Heel waardevol!

Jacinta van Hesseling, muziektherapeute


De Lierlessen  van Cornelia ervaar ik als zeer bijzonder.

Met zeer veel aandacht en geduld leert Cornelia je om contact te maken met de Lier om van daar uit in alle vrijheid te kunnen spelen.

Irene Brugman " fluitiste /de vrolijke noot" 


“Met dank aan Klaas heb ik Cornelia ontmoet. Met haar liefde voor muziek geeft Cornelia klank waar woorden te kort schieten. Mijn hart en mijn bedrijf zijn geopend met de wonder schone klanken gebracht door deze lieve vrouw. Samen met haar instrumenten een lemniscaat vol liefde.

Waar een weg naar binnen gemaakt kan worden met muziek, ontmoet ik graag Cornelia.”

 Lia Schrier-Charon Uitvaartbegeleiding Hollands Kroon e.o.


Cornelia is een prachtige, muzikale en toegewijde collega waarmee ik als yoga docente al een aantal keren heb mogen samenwerken. Cornelia is zorgvuldig in haar werk en zit vol creatieve ideeën. Cornelia is een persoon waarbij mensen zich meteen op hun gemak voelen. Ze creëert een mooie en veilige werk-, les- of therapeutische omgeving en legt op een fijne manier contact met mensen. Cornelia kan mensen op een uitnodigende manier aansporen hun eigen muzikaliteit en creativiteit te ontdekken en te uiten. In de lessen en workshops die ik met haar gegeven heb gaan mensen altijd met een goed gevoel naar huis. Hiernaast is zij zelf als mens en muzikante een prachtig persoon. Haar muziek is heel fijn om naar te luisteren en waar ze de mogelijkheid ziet betrekt ze jou als luisteraar bij haar muziek. De instrumenten die ze gebruikt zijn bijzonder, niet alledaags en nodigen hierom uit tot ontdekking. Dit past ze aan voor de persoon of doelgroep waar ze mee werkt. Altijd met de grootste toewijding en zorgvuldigheid.

Sylvie v/d Goorbergh, Dru Yoga docente


Mijn ervaring met de muziek-therapie-beweging workshop bij Crescenda was zeer positief. Ik voelde dat Cornelia goed kon aansluiten bij de deelnemers en ze aftastend was naar de behoeften van ieder individu als ook wat de groep kon dragen. Mooi om te zien hoe een dementerende man met apraxie zelfs mee kon doen in het maken van muziek! 

Jasmijn Kostelijk, Zorgboerderij Noordeind 


Zij kan als geen ander communiceren via muziek, voor diegene die niet met woorden communiceren kan.

Puur, echt en prachtig.

Priscilla, moeder van L.


Als collega maak ik Cornelia mee in verschillende hoedanigheden:

enthousiaste en zeer gedegen cursusleider, muzikant en bevlogen collega. Wie een beroep op haar doet is in goede handen!

Margreet Tenkink


Ik heb Cornelia in haar werk als heel levendig, kunstzinnig, ervaren en veelzijdig leren kennen.

Zij weet mensen op een heel natuurlijke manier in beweging te krijgen.

Verder is zij een prettige en behulpzame collega.

Floortje, collega


Cornelia is een warm en integer persoon. Ze weet op een bijzondere manier ingangen bij mensen te vinden om ze naar een hoger plan te tillen. Ze werkt vanuit haar intuïtie en gevoel, maar heeft wel degelijk een doel en visie voor ogen en werkt daar ook naar toe. Ik heb hiervan het effect gezien bij twee van mijn cliënten met een verschillend niveau, beperking en hulpvraag.

Sandra, Huisleider Parsifalhuis Scorlewald


Bij Crescenda een leuke muziek workshop gevolgd met een groepje kinderen met verstandelijke beperking van verschillende leeftijden.

Het was super om te ervaren dat íeder ritme muziek kan zijn, dit gaf de kinderen op een haalbare manier voldoening. 

Cornelia is goed in afstemmen op het individu en sluit met haar keuze van instrumenten heel goed bij de mogelijkheden van de leerlingen aan!

Tamar, woonbegeleidster


Het is een genot Cornelia mee te maken die tussen het voorlezen van  de gedichten door  in alle rust uit tal van kleinere  en grotere instrumenten betoverende klanken tevoorschijn weet te halen.

De afwisseling met het voordragen van de gedichten doet weldadig aan en laat een mens naar meer verlangen.                             

Wilma Bos (na een poëzie/muziekvoorstelling)


Cornelia is volgens mij een vrouw, die precies weet wat ze doet, omdat zij heel diep thuis is in de muziek. Zij heeft ontzettend veel ervaring met mensen, instrumenten en stem en toch kijkt zij steeds weer nieuwsgierig naar wat zij al een tijdje doet, dus blijft het fris en interessant. Daarom werk ik zo graag met haar samen in de workshops die wij geven. Zij blijft inspirerend voor mij.

Damaris Kort (zangpedagoge Lichtenberg Methode)


Tijdens de muziekworkshop van Cornelia kennis gemaakt met de stroomlier, de gewone lier en een grote xylofoon. A. vond de grote stroomlier erg spannend en durfde de snaren eerst niet aan te raken. Deed het later toch, samen met R., ieder aan een kant van de lier.

Dat was een hele overwinning voor hem. W. speelde heel geconcentreerd, met zijn ogen gesloten. A. dirigeerde de groep met haar stokje eerst klein en bijna onzichtbaar, maar na aanmoediging van Cornelia met steeds meer enthousiasme en overtuiging.

Cornelia begeleidde het geheel met haar viool. Een mooie ochtend.       

Molenhuis Queeste


Vanmorgen met 5 vriendinnen een muziek-workshop bij Cornelia gedaan. We waren eerst wat afwachtend, maar door de mooie opbouw kwamen we als vanzelf steeds meer in het ritme en werden vrijer. We voelden ons snel op ons gemak en Cornelia nodigde ons op een natuurlijke manier uit, onze muzikale talenten te ontdekken als persoon, maar ook het samenspel als groep. Wij hebben erg genoten.

Lisette