Ervaringen met Crescenda


Zij kan als geen ander communiceren via muziek, voor diegene die niet met woorden communiceren kan.

Puur, echt en prachtig.

Priscilla, moeder van L.


Als collega maak ik Cornelia mee in verschillende hoedanigheden:

enthousiaste en zeer gedegen cursusleider, muzikant en bevlogen collega. Wie een beroep op haar doet is in goede handen!

Margreet Tenkink


Ik heb Cornelia in haar werk als heel levendig, kunstzinnig, ervaren en veelzijdig leren kennen.

Zij weet mensen op een heel natuurlijke manier in beweging te krijgen.

Verder is zij een prettige en behulpzame collega.

Floortje, collega


Cornelia is een warm en integer persoon. Ze weet op een bijzondere manier ingangen bij mensen te vinden om ze naar een hoger plan te tillen. Ze werkt vanuit haar intuïtie en gevoel, maar heeft wel degelijk een doel en visie voor ogen en werkt daar ook naar toe. Ik heb hiervan het effect gezien bij twee van mijn cliënten met een verschillend niveau, beperking en hulpvraag.

Sandra, Huisleider Parsifalhuis Scorlewald


Bij Crescenda een leuke muziek workshop gevolgd met een groepje kinderen met verstandelijke beperking van verschillende leeftijden.

Het was super om te ervaren dat íeder ritme muziek kan zijn, dit gaf de kinderen op een haalbare manier voldoening. 

Cornelia is goed in afstemmen op het individu en sluit met haar keuze van instrumenten heel goed bij de mogelijkheden van de leerlingen aan!

Tamar, woonbegeleidster


Het is een genot Cornelia mee te maken die tussen het voorlezen van  de gedichten door  in alle rust uit tal van kleinere  en grotere instrumenten betoverende klanken tevoorschijn weet te halen.

De afwisseling met het voordragen van de gedichten doet weldadig aan en laat een mens naar meer verlangen.                             

Wilma Bos (na een poëzie/muziekvoorstelling)


Cornelia is volgens mij een vrouw, die precies weet wat ze doet, omdat zij heel diep thuis is in de muziek. Zij heeft ontzettend veel ervaring met mensen, instrumenten en stem en toch kijkt zij steeds weer nieuwsgierig naar wat zij al een tijdje doet, dus blijft het fris en interessant. Daarom werk ik zo graag met haar samen in de workshops die wij geven. Zij blijft inspirerend voor mij.

Damaris Kort (zangpedagoge Lichtenberg Methode)


Tijdens de muziekworkshop van Cornelia kennis gemaakt met de stroomlier, de gewone lier en een grote xylofoon. A. vond de grote stroomlier erg spannend en durfde de snaren eerst niet aan te raken. Deed het later toch, samen met R., ieder aan een kant van de lier.

Dat was een hele overwinning voor hem. W. speelde heel geconcentreerd, met zijn ogen gesloten. A. dirigeerde de groep met haar stokje eerst klein en bijna onzichtbaar, maar na aanmoediging van Cornelia met steeds meer enthousiasme en overtuiging.

Cornelia begeleidde het geheel met haar viool. Een mooie ochtend.       

Molenhuis Queeste