· 

In de bibliotheek van Den Helder : "Dit is de ruimte waarin ik wil klinken"

 

Zangkwartet Animacanto en Jeroen Gerritsen laten 

op kunstzinnige manier woord en klank met elkaar verweven. Gedichten van Nederlandse bodem op muziek gezet door Jan van Zelm en Jurriaan Andriessen
nemen je mee in de “dagelijksheden” van het leven.

 

Een poëtisch optreden tijdens Gedichtendag in de bibliotheek in Den Helder!

Animacanto is in 2018 opgericht door een drietal zangers om driestemmig repertoire te zingen. Toen een vierde zanger zich aansloot was het kwartet compleet.

Maria Snijders (sopraan), Cornelia Wiemers (alt), Nico Bakker (tenor) en Jeroen Doedens (bas) kennen elkaar al langer van diverse ensembles. Een ieder heeft zijn sporen verdiend in de amateurwereld van de koormuziek. Hun individuele klank mengt wonderbaarlijk goed zodat samen zingen een feestje wordt!

Voor het programma 'Dit is de ruimte waarin ik wil klinken..' is Jeroen Gerritsen aangetrokken om de gezongen gedichten op te luisteren met declamaties. Zijn inbreng versterkt de muziek en zorgt dat de betekenis van de woorden duidelijk wordt.

 

Het publiek kan genieten van gezongen gedichten van Nederlandse bodem (Vasalis, Marsman, Bloem, Paaltjens). Het optreden is gratis te bezoeken: een cadeautje van KopGroep Bibliotheken voor alle bezoekers ter ere van Gedichtendag. Wel graag vooraf aanmelden in verband met het aantal beschikbare plaatsen.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0